Ontdek
De krummelingen

Ben jij ooit al een sok verloren in de was?

Dan heb je geluk, want dan heb je krummelingen in je huis.

Quinn, een jongen die in een vuurtoren woont, ontdekt bij toeval twee krummelingen op zijn kamer als hij zijn sok zoekt. De krummelingen vragen om hen te helpen. Want ze hebben een probleem waardoor ze de dromen van de mensen niet meer kunnen beschermen en Quinn is de enige die hen kan helpen. 

Boek voor kinderen tussen 10-12 jaar
(en voor volwassenen die van avontuur houden)
210 pagina's
Prijs: 19,95 euroOntdek

De krummelingen

In de wereld van de krummelingen, die een andere wereld is dan de mensenwereld die wij kennen, komen er allerlei nieuwe figuren voor. Zonder veel te verraden, wil ik hier al enkele personages aan jullie voorstellen. Als je ze echt wilt leren kennen en ontdekken wie er nog in het Woud der Zuchten woont, lees dan het boek De krummelingen. 

Petieters

De personages

  • Quinn is een jongen van 11 jaar die in een vuurtoren woont met zijn moeder en zijn zus Felicity. Hij is de enige die de krummelingen kan helpen.
  • De krummelingen zijn kleine wezentjes even groot als een duim met een antenne op hun hoofd. Hun huid is groen met oranje strepen. Zij beschermen onze dromen tegen de Rosselingen. 
  • De petieters zijn een soort kabouters, maar niet zoals iedereen e kent. Hun muts bestaat uit bladeren. Alle namen van een petieter beginnen met een -P. Je komt ze liever niet tegen in het Woud der Zuchten. 
  • Foxus is een faun: een man met bokkepoten die met zijn panfluit iedereen in slaap kan doen vallen. Nadat Quinn en de krummelingen hem ontmoeten, vergezelt hij hen op de reis in het Woud der Zuchten, op zoek naar de diamant die de krummelingen kan redden.
  • En zo heb je nog veel personages, zoals Greenie, boomnimfen, brugwachters, elfen, Nutons, Pegasus, tovenaar Hilarius, de Arachnopus, enzovoort...

Een stukje van het verhaal

  • Quinn is naar zijn kamer verbannen omdat er een blauwe sok verloren is in de was. Hij ziet plots twee kleine wezentjes onder zijn bureau: krummelingen!
  • Zij vragen hem om met hen mee te gaan, want volgens een profetie is hij de enige die hen kan helpen zodat ze hun toverkracht terugkrijgen om de dromen van de mensen te beschermen. 
  • Na een ontmoeting met Losbol, de koning van de krummelingen en Aalwijn, de tovenaar, vertrekken ze naar het Woud der Zuchten.
  • In het Woud der Zuchten moeten ze 7 bruggen oversteken om een diamant te bemachtigen die de toverkracht van de krummelingen terug kan activeren. 
Greenie De krummelingen

Greenie

De locatie

Alle avonturen spelen zich af in het Woud der Zuchten. Een woud dat bestaat uit verschillende delen. Niemand is ooit teruggekeerd uit het Woud der Zuchten. Je hebt een ondoordringbaar stuk, een donker bos met lichtgevende bomen, een fluisterbos met stemmen, ... 

Op de kaart hiernaast kan je al een idee krijgen hoe het bos is.

Elfen

Wil je meer

weten?

Schrijf je in & download de eerste twee hoofdstukken gratis!

Wil je direct het boek kopen?

Ontdek ook de andere boeken


Spiegelstad

Meer info

De 100 raadsels van het koninkrijk kweetnietwat

Meer info

De trein

Meer info

Join The Community!

Schrijf je in voor een nieuwsbrief.

Er zou hier nu een motiverende tekst moeten staan, maar weet je wat, druk op de onderstaande knop en dan lees je alles wat je moet weten om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Check ook de rondleidingen & lezingen

Je kan Bo ook ontmoeten tijdens een rondleiding of je kan een lezing boeken.

>