Praktische info voor organisatoren van lezingen

Omdat ik mantelzorger ben en omdat ik gevolgen draag van whiplash en zware hersenschudding, beperk ik mijn verplaatsingen voor een 'live' lezing tot de volgende gemeenten: Brugge, Blankenberge, Zuienkerke, Knokke-Heist, Damme. Laat dit je niet tegenhouden om een lezing te boeken (hou er enkel rekening mee dat er een kans bestaat dat ik een lezing zal moeten opnieuw agenderen wegens medische redenen).
Je kan in één van deze locaties een zaal huren of je kan online een lezing boeken. Online zorg ik ook voor voldoende interactie. Voordeel van online is ook dat de lezing opgenomen wordt (mits toestemming) zodat je er achteraf nog kan van genieten (bijv. leden die niet aanwezig kunnen zijn). Bovendien kan zo'n lezing vanuit verschillende locaties bekeken worden. Tijdens een online lezing kan ik mijn scherm delen zodat je rechtstreeks kan kijken in de tools die een schrijver gebruikt, dit is moeilijker tijdens een live lezing. Ook geef ik een inkijk in mijn schrijfkamer.

Praktische info voor organisator lezingen

 • Omdat ik een selfpublishing auteur ben via vzw Cunamo, kom ik niet in aanmerking voor gesubsidieerde auteurslezingen.
 • Lezingen worden geregeld met Bo Vickery en gefactureerd via vzw Cunamo. 
 • Iedere lezing dient uiterlijk 2 maanden op voorhand aangevraagd te worden via dit formulier.

Lezingen op afstand

 • De lezingen worden normaal gehouden via Whereby, wat zeer gebruiksvriendelijk is (geen account nodig). Het is ook mogelijk om andere platformen te gebruiken waar de organisator gewoon is om mee te werken en die je gebruikt (via de account van de organisator).  
 • Er is altijd iemand aanwezig die technisch kan helpen bij problemen. Er is nodig: stabiele internetverbinding, projector met scherm (of smartboard, ProWise, HD TV), een webcam gericht op de groep, klas, enz... Er wordt gewerkt met een chatfunctie zodat vragen kunnen gesteld worden, voorzie iemand die in de chat de vragen stelt (als het niet kan via audio).
 • Ten laatste 48 uur voor de lezing wordt een afspraak gemaakt om online alles even uit te testen.
 Tijdens een online lezing kan je ontdekken via delen van een scherm hoe een schrijver echt werkt...
 Verhalen zijn de bron van het leven...

Lezingen live

 • Een live lezing vraag je minimum 2 maanden vooraf .
 • Alleen in de gemeenten die hierboven werden vermeld, al dan niet via een zaal die je huurt. De plaats van de lezing is een stil, proper lokaal dat niet toegankelijk is tijdens de lezing. Beamer, projectiescherm, glas water, verlengkabel met 2 stopcontacten, stoel worden voorzien. Ik breng zelf laptop, boekenstandaard (wegens whiplash moet ik teksten op hoogte bekijken) mee. Bij een grote zaal, kijk naar het geluid (ev. micro). Voorzie ook een enthousiast publiek.
 • Als het gaat om een lezing op school (leeftijd 10-12 jaar): bereid met de leerlingen vragen voor, werk kort rond een boek van mij zodat leerlingen vertrouwd zijn met het werk. Ik ga in op het werk van een schrijver, hoe je in moeilijke omstandigheden toch dingen kan bereiken, lees iets voor en laat leerlingen ontdekken dat ze zelf meer kunnen dan ze denken op een interactieve manier.

Opgenomen lezing

 • Een online lezing kan worden opgenomen in overleg met de organisator. Ook is het mogelijk dat ik rond een onderwerp naar keuze een lezing opneem om bijv. in de klas te gebruiken. Vooral over (lokale) geschiedenis, mythologie en kunst kan ik veel vertellen.
 • Bij de opname van de lezing krijg je gedurende één jaar het recht om de lezing te herbekijken. Je zal een private link hiervoor ontvangen. De lezing krijgt een watermerk met de naam van je organisatie of school om illegale verspreiding tegen te gaan. De duur van een online lezing op bestelling, is een keuze van de aanvrager.
 • Je kan een online lezing krijgen over hetzelfde onderwerp als wat ik behandel tijdens mijn normale lezingen of een onderwerp naar keuze (in overleg). Het editen en voorzien van achtergrondmuziek op de video om het aangenaam te maken, vraagt enige tijd, daarom ligt de kostprijs van een opgenomen lezing op bestelling iets hoger. Bij een opgenomen lezing op bestelling, is het ook mogelijk om een chatmogelijkheid te voorzien zodat vragen kunnen gesteld worden.
 Jij kiest wat je leert...

Tarievenkaart

In deze tarieven zijn de verplaatsingskosten voor een live lezing niet inbegrepen. Deze worden gerekend aan het gangbare tarief.

Lezing online (60 min.): 175 €
Lezing online uitgebreid (90 min.): 225€
Opgenomen lezing normaal onderwerp: 200€
Opgenomen lezing onderwerp naar keuze (60 min.): 225 €
Opgenomen lezing onderwerk naar keuze (90 min.): 275 €
Verlenging na 1 jaar van opgenomen lezing: 50 €

Lezing live: 245 € (slechts in bepaalde gemeenten in de omgeving)
Schrijfworkshop: 245 € (slechts in bepaalde gemeenten in de omgeving)

Ontdek Spiegelstad

Spiegelstad


Spiegelstad

Het tweede boek uit de Niets is wat het lijkt-serie. 

Binnenkort in voorverkoop. Schrijf je nu in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de start van de voorverkoop.

>