Wat lezers zeggen

Boek Reviews

Bo Vickery


“It's enormously cheering to get a good review by someone who seems to understand your work."

- Kenneth Koch-

Dit is wat lezers zeggen over

Bo Vickery.

Wie van de boeken van oa Dan Brown en gelijkaardige boeken houdt , zal zeker genieten van dit spannende boek .
Het boek speelt zich grotendeels in Lissewege af , het polderdorp met de majesteuze kerktoren en die banden zou gehad hebben met de Tempeliers .
Haar volgende boek zal Brugge als locatie hebben , ik zie er al naar uit .
Voor wie de geschiedenis van het mooie witte dorp Lissewege en zijn imposante kerk en toren, beter wil leren kennen is het zeker aangeraden om dit spannende boek te lezen. Het stuk over de tempeliers en de kruisvaarders en de monniken van Ter Doest met Willem van Saeftinghe en alle geheimen daaromtrent nemen je zo mee de Middeleeuwen in ..echt of fictie? Aan de lezer zelf om uit te maken...of ook niet..:-))...zeker een aanrader !!
Het boek “niets is wat het lijkt het witte dorp” is een fictie boek dat je mee neemt in het mysterie van de tempeliers in de polders met vooral name in Lissewege. Waar ik vooral van hou in het boek zijn de opvattingen van de Ley lijnen, symbolisme achter schilderijen en de cartografie op vlak van sterrenbeelden als patroon voor de bouw van onze lieve vrouw kerken.
Veel zaken waar je eerder niet direct bij zou stil gestaan hebben en je hierdoor aangezet wordt tot nadenken. Het mag dan wel “fictie” zijn het boek intrigeert mij.
Heel boeiend boek met veel info over de tempeliers en Lissewege. Met spannend verhaal met veel mystiek en honger naar nog meer info
Verbergt de kerk van Lissewege en de abdij van Ter Doest meer dan we tot op heden weten?
Dit liefelijke witte dorp Lissewege, een van de mooiste dorpen van Vlaanderen wordt opgeschrikt door een seriemoordenaar die de Goddelijke Komedie van Dante als leidraad gebruikt om zijn slachtoffers uit de weg te ruimen. Is er een verband ? De vragen stapelen zich op. Kennis van Dante wordt vereist! De vrouwelijke politiecommissaris Luca Viseur die het opschrift van de hellepoort ‘Lasciate ogni speranza, voi ch’intrate’, toen Dante en Vergilius de hel betraden, boven de deur van haar toenmalig bureel had opgehangen, wordt op de zaak gezet. Een thriller is in de maak.
Luca vertoont tevens een grote interesse voor de Tempeliers en de Graal. Misschien zoekt ze de schat? Na uit een coma te zijn gekomen beschikt ze over een vorm van hoog sensitiviteit zodat ze sterk aanvoelt dat er op bepaalde locaties iets is gebeurd. Er is teveel toeval om nog van toeval te spreken. Niets is wat het lijkt ! Vindt ze de schat ?
De auteur van het boek neemt de lezer mee naar het roemrijke Vlaanderen in de Middeleeuwen, de Gulden Sporenslag, de Cisterciënzers en de Tempeliers en ze beschrijft het geschiedkundig en culturele erfgoed ‘Lissewege’ als uitnodiging voor de lezer, dit dorp te bezoeken. Aanrader !
Doe je ogen dicht en je waant je in het werk van Dan Brown. Een stijl die ik kan waarderen! De setting is het polderdorp Lissewege. Hou je van tempeliers, de heilige graal, mysterieuze moorden, Dante, fictie, toeval? Wel je krijgt het allemaal geserveerd in dit knappe verhaal! De auteur neemt je mee in een spannend avontuur waarin niets is wat het lijkt... Laat maar komen dat vervolg!

Ontdek  de  boeken


Spiegelstad

Meer info

De krummelingen

Meer info

De trein

Meer info

Join The Community!

Schrijf je in voor een nieuwsbrief.

Er zou hier nu een motiverende tekst moeten staan, maar weet je wat, druk op de onderstaande knop en dan lees je alles wat je moet weten om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

>