Een beetje reclame maken voor het dorp waar ik woon

Geschreven door Bo | Pers

juli 8, 2023

Als je een schrijver bent die af en toe een rondleiding geeft, dan weten ze via via je te vinden. Al is het maar om een promotiefilmpje op te nemen voor Focus-WTV.

Deze keer was het onderwerp van de aandacht de kapel van Ter Doest in Lissewege.

Dus trok ik op onderzoek uit en vond onverwacht allerlei symbolen, zelfs cijfercodes die deze kapel verbergt. 

Ik heb hierover een artikel gepubliceerd op mijn website Visitlissewege, je vindt het artikel hier: de merkwaardigheden van de kapel van Ter Doest.

Net zoals toen ik vorig jaar onverwacht gevraagd werd om een rondleiding te geven over Ter Doest en zijn befaamde schuur, had ik opnieuw hetzelfde voor: het universum zorgt ervoor dat ik iets moet onderzoeken en daarna begin ik allerlei dingen te ontdekken.

Zo is het met het domein van Ter Doest ook geweest:

- ik ontdekte de Bijbelverzen die in de schuur verborgen zitten (lees het artikel het geheim van de schuur van Ter Doest op de website van Lissewege);

- de anagrammen die in de oude naam van Ter Doest, namelijk Thosan verbergen.

Maar ook in de kerk gaat het zo: je wordt uitgenodigd voor een receptie voor de opening van het uurwerkmuseum in de kerktoren en je ontdekt dat de kerk afgelijnd staat op een ster, Vega/Wega van Lyra (vandaar Lissewege, Lyrawege) op het middaguur van de zomerequinox.

Zo gaat dat maar door in het leven een schrijver over mysteries.

Je ontmoet toevallig mensen, je wordt gevraagd om iets te doen en voor je het weet zit je op een rollercoaster.

De muze leidt je naar ontdekkingen waarvan je het bestaan niet vermoedde. 

O ja, het filmpje voor Focus?

Dat duurt maar één minuutje, dus kon ik het enkel houden bij de uitleg waarom er daar een kapel staat, zoals je hieronder kan zien. 

Wil je een esoterische rondleiding in Lissewege met uitleg over numerologie, symboliek, gematria, chronogrammen en veel meer? Neem dan een kijkje op de pagina rondleidingen.Maak kennis met Bo's universe

Schrijf je in op de nieuwsbrief. Je kan je zelfs op twee nieuwsbrieven inschrijven: eentje met enkel nieuwtjes of een nieuwsbrief met allerlei informatie over geschiedenis, mythologie, numerologie, symboliek. Klik op de knop voor meer info.

Ontdek ook de  boeken


Spiegelstad

Meer info

De krummelingen

Meer info

De trein

Meer info

Check ook de rondleidingen & lezingen

Je kan Bo ook ontmoeten tijdens een rondleiding of je kan een lezing boeken.

>